top of page
Sök
  • Skribentens bildLars Bonander

Cederfors och HSB vinner markanvisningstävling i Habo - 30st nya bostadsrätter planeras.

Uppdaterat: 2 jan. 2023Habo kommun har under hösten 2022 genomfört en markanvisningstävling. Företag har givits möjlighet att lämna in förslag om vad man avser att bygga på hörntomten som ligger vid korsningen Munkvägen/Kråkerydsvägen. Tomten tillåter en mer förtätad byggnation än i det övriga området söder om Munkvägen.

-Vi är naturligtvis mycket stolta över att kommunen gillat vårt förslag och vi är intresserade av att snabbt komma igång med detaljplaneringen som beskriver mer hur området kommer att bebyggas. - säger Lars Bonander, VD på Cederfors. Förslaget som HSB tillsammans med Cederfors lämnat in rymmer sammantaget ca 30st nya lägenheter i blandade storlekar. Bostäderna kommer försäljas som bostadsrätter vilket blir ett mycket bra komplement till övrig bebyggelse i området. Ett bra ingångspris ger också möjligheten till fler att bosätta sig eller byta boende i Habo, något som var särskilt efterfrågat i tävlingens framställan.


Beprövade bostäder med kvalité

Bostäderna utgår från Cederfors och Liljewall Arkitekters framtagna koncept ”Bo-Staden” som lanserats under hösten 2022. Bra boendekvalité med möjlighet till variation inom kvarteret skapar förutsättningar till ett trivsamt kvarter. Det är beprövade och populära lägenheter som förslaget grundar sig på och som uppförs samt planerar att uppföras på flera platser i Sverige. Delar av konceptet byggs idag i Herrljunga.


Förtur för ”HSB Bosparare”

Projektet och kommer erbjudas till HSB bosparare och HSBs medlemmar som har möjlighet till förtur vid säljstart. Med HSB Bospar sparar du som intressent till kontantinsatsen samtidigt som du samlar poäng som ger dig förtur till HSBs bostäder. Du väljer fritt bland våra sparformer beroende på hur hög risk du vill ta och hur länge du vill spara.

Samarbete för en snabbare process

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan de två aktörerna HSB och Cederfors. Dessa har flera samarbeten på gång i regionen.

Habo kommun har påbörjat arbetet med detaljplanen. Det vinnande förslaget ligger till grund för att arbetet med detaljplanen skall kunna ske snabbt och smidigt. Hela detaljplaneprocessen beräknas ta ca ett år och därefter kommer säljstart att ske.


Nu läggs projektet upp på hemsidan och det finns redan nu möjlighet att lämna sitt intresse för området och vad man är intresserad av för typ av bostad.Kontakt Cederfors Bostad

Lars Bonander, VD


Kontaktuppgifter HSB

Peder Löwhagen, Nyproduktionschef


Henrik Gustafsson, Nyproduktion, Projektledare

010-442 36 44, henrik.gustafsson@hsb.se


Bilder och foto; Habo Kommun, HSB samt CederforsPressmed HABO 221220
.pdf
Ladda ner PDF • 90KB


1 394 visningar0 kommentarer

Commentaires


bottom of page