top of page
HERRLJUNGA_ETAPP2_MARKPERSPEKTIV_LILJEWALL_230314.jpg

HERRLJUNGA
BRF HARABERGS BACKAR DEL 2

-Nya parhus i en härlig idyll-

I vackra Herrljunga och Brf Harabergs Backar har vi uppfört 23 nya bostäder i form av radhus och lägenheter i en första etapp. Nu planerar vi för nästa del - 8 nya bostäder som parhus. Det nya kvarteret ligger centralt i Herrljunga med gångavstånd till centrum, ca 750m från torget. Här bor du tryggt och lugnt inbäddat i ett klassiskt villaområde. Härliga grönytor omger området och rikligt med cykelvägar som tar dig runt om i samhället.

Parhusen säljs som bostadsrätter och är en utökning av den just nybyggda bostadsrättsföreningen Harabergs Backar
 

8

Bostäder

4-5

Rum och kök

106

Kvadratmeter

Q3 23

Säljstart

TOMTVISNING

Måndag 8 juli kl 17.00

Måndag 8 juli kl 17.00 håller Fastighetsbyrån Tomtvisning på plats. - möt upp vid lägenheterna vid första etappen intill. 


Passa på att känn in det nya området och få även en glimt av de redan färdigställda bostäderna i etapp 1.

Adress: Prästgårdsgatan, Herrljunga - fortsätt hela gatan ned. 

Anmäl gärna att du kommer.

LÄGE

Prästgårdsgatans nya kvarter

Den andra etappen som planeras invid Brf Harabergs Backar är belägen längre in i området utmed Prästgårdsgatan. 

Bostäderna som planeras är moderna parhus. Husen avskiljs med förråd och biluppställningsplats. Vissa av husen har möjlighet till tillval på Carport. (Ej Parhus 1 och Parhus 8.)

Husens placering har planerats med hänsyn till området och vägens höjdvariation med fokus på att tillskapa så bra uteplatser och tomter som möjligt, givet förutsättningarna. 

Alla bostäder får en härlig uteplats i väster och ytterligare en terrass placerad på trädgårdssidan. Uteplatsen mot gatan avskiljs med planterad häck för att skapa en mer privat zon. 

Förråd på ca 4kvm finns till varje parhusbostad. 

Gatan är ingen genomfartsled utan avslutas med en rejäl vändzon som även kan agera landhockeyplan när tillfälle ges. 

Situationsplan E2.png

PRISLISTA

Grön = Ledig
Röd = Bokad

L/S      Nr.      Kvm.       Rum.        Typ.          Pris                        Mån.avg.

 

🟩         1           106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         2          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         3          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         4          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         5          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         6          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         7          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

🟩         8          106        5 r.o.k         PH         2 499 000 kr       5963 kr

Kommentar till avgifter och priser

Till grund för avgifter och insatser ligger en ekonomisk plan. Den ekonomiska planen intygsgivs av 2 st oberoende intygsgivare och registreras sedan hos bolagsverket. Detta sker strax innan planerad byggstart, i samband med att förhandsavtal tecknas mellan köpare och bostadsrättsförening. Kontakta mäklaren för mer information och genomgång. Till avgiften tillkommer deb. förbrukning vatten, hushållsel och uppvärmning samt bredband. I avgiften ingår parkering, avfall/sophämtning, ränta och amortering föreningens lån, ekonomisk och teknisk förvaltning. m.m 

Skärmavbild 2023-07-03 kl. 14.36.06.png
planlösning PH V.png

PARHUS MED VILLA-KÄNSLA

Det moderna parhuset är på 4-5 rum och kök och har 3st sovrum som standard. För dig som behöver ett extra rum finns valmöjligheten att sätta igen väggen till allrummet på överplan.

 

Matplatsen och köket vätter mot framsidan vilket skapar trevlig kontakt med entrén och gatan utanför. Vardagsrummet passar bra för både samvaro och även här finns plats för ytterligare ett matsalsbord.  Från vardagsrummet når du också den härliga altanen och den egna trädgården på husets baksida.

I det stora sovrummet på överplan finns skjutdörrsgarderob och en inåtgående fransk balkongdörr, önskar du så finns möjligheten att välja till en större balkong. 

Vill du veta mer om bostäderna? Kontakta våra mäklare på Fastighetsbyrån redan idag.

PLANLÖSNING EFTER BEHOV

På överplan finns ett flertalet olika planlösningsalternativ att välja mellan. Beroende på familjens behov kan man välja antal sovrum eller större samvaro yta. - smart va?

ARKITEKTENS ORD

EMILY-CLAIRE GOKSØYR – LILJEWALL ARKITEKTER

På Liljewall arkitekter vill vi jobba med arkitektur där vi fokuserar lika mycket på livet utanför som innanför väggarna. Så inför arbetet med Harabergs backar har utgångspunkten varit att skapa ett trivsamt och bekvämt boende med fokus på det vardagliga livet.


Härligt tillskott till Herrljunga

Utformningen av husen har inspirerats av småskalig traditionell trähus-arkitektur med ett modernt uttryck. Med kvarterets utformning har vi velat skapa ett sammanhållet område där man kan hitta en variation mellan bostäderna där den röda tråden lyser igenom i färgval och gestaltning. Ett modernt formspråk har kombinerats med en naturlig och harmoniserande färgpalett knyter tydligt an till den omgivande naturen.​

 

Med plats för vardagen

Samtliga parhus har genomgående planlösningar där majoriteten av bostäderna har ljus från tre håll. Detta ökar rymden och de rumsliga kvalitéerna i bostäderna. Varje bostad förses med fönster ner till golv som släpper in ljus och skapar kontakt med omgivningen genom uteplatserna.​I arbetet med planlösningarna har fokus legat på rymliga sociala ytor där familjen kan samlas – en plats där det vardagliga livet får växa. Genomtänka kök och harmoniserande inredning skapar förutsättningar för att sätta din personliga prägel på ditt boende.

OMRÅDET

KLIMATSMART

Bostäder med låg energiförbrukning

PERFEKT PENDLING

Oavsett om du pendlar med bil eller tåg.

EGEN TRÄDGÅRD

Alla parhus har egen trädgård

BO TRYGGT NÄRA CENTRUM

Området omges av mycket cykelvägar och lågt trafikflöde

HERRLJUNGA_ETAPP2_MARKPERSPEKTIV_LILJEWALL_230314.jpg

Torget  -  750m ⎹ Mataffär  -  700m ⎹ Herrljunga Station  -  1100m ⎹ Förskola  -  350m ⎹ Skola och badhus  -  1200m

Carport.png

VÄLJ TILL CARPORT

Bilden visar exempel med Carport

Området har utformats för bilparkering mellan husen med plats för två bilar till varje bostad. Beroende på vilket hus i området du väljer så har vissa möjlighet med tillval av carport. I ritningarna kan du läsa mer om hur den i så fall utformas och vilka hus tillvalet är möjligt.

PH balkongtillval.png

BALKONG
Förutom en rymlig altan på trädgårdssidan och den stenlagda uteplatsen vid entrén mot gatan så finns också möjligheten att välja till en balkong på plan 2 med utgång från masterbedroom. Som standard sitter en fransk balkong.

IMG_1303_edited_edited.jpg

VÄLJ STIL SOM PASSAR DIG

Tillsammans med Vedums köksarkitekter har vi tagit fram flera olika stilpaket i köket. Paketen innefattar ett färdigt komponerat val av luckor, handtag och bänkskiva, allt i en genomtänkt stillinje. Utöver kökspaket finns valet mellan vita eller rostfria vitvaror samt några utvalda detaljer i bostaden.

Alla val görs i en digital tillvalsbutik där du som köpare får gott om tid att inreda din nya bostad. Om du inte önskar göra några val så är det helt möjligt, bostaden är välutrustad även i standardutförandet. 

 Det skall vara lätt att välja rätt skulle man kunna sammanfatta det med. 

Kök i radhusen - tillvalsköket Edit dimgrön
Edit-dimgrön
Edit-dimgrön-Moodboard
Molly-vitpigmenterad-ek
Dold låda för mer förvaring
IMG_9880.jpg
IMG_9884.jpg
IMG_9887.jpg

HERRLJUNGA VÄXER

KOMMUNIKATIONER

Herrljunga och Harabergs Backar är en perfekt plats för dig som vill bo i ett lugnt och trivsamt område. Kommunikationerna är mycket goda och ger dig staden på lagom avstånd på ett klimatsmart sätt. Med tåg tar du dig till Göteborg på ca 40 min och till Alingsås ca 20 min. Med buss eller tåg kan du enkelt ta dig till Vårgårda på ca 20 respektive 10 min.

SKOLOR

Herrljungas skolor är av verklig toppkvalité. Förutom flera nybyggda skolor rankas Herrljunga i topp mot samtliga sina grannkommuner och placerar sig även 10 i topp i Västra Götaland och plats 58 av 290 kommuner i hela Sverige.
I tätorten finns skolor för barn hela vägen upp till och med gymnasium. Det finns också ett antal kommunala förskolor och en föräldrakooperativt driven förskola i kvarteret intill.

SERVICE OCH HANDEL

I Herrljunga centrum finner du det mesta, matvarubutiker, biograf, restauranger och en del handelsbutiker av olika slag. Vårdcentral och apotek är beläget vid södra infarten till samhället. Herrljunga placerar sig på plats 11 av 290 kommuner avseende Svensk näringslivs kommunranking om gott företagsklimat och är därmed i topp 3 för hela Västra Götaland.

FRITID

Oavsett om du gillar golf, cykling eller tennis så har Herrljunga något för dig. I Herrljunga finner du badhus, padelhall, gym och idrottshall för bl.a innebandy. Gillar du att cykla så har du här flera start och målpunkter för flertalet cykelrundor runt om landsbygden. Det finns också många vandringsleder som går genom orten. Den vackra golfbanan finner du i grannorten Hudene, ett par kilometer bort.

Bilder nedan från Herrljunga Kommun

Sign the Lease_edited.jpg

HUR GÅR DET TILL ATT KÖPA?

Funderar du på att köpa Bostadsrätt? 

På sidan "att köpa" går vi igenom hela processen och det som är bra att veta om när man köper nyproduktion. 

ANMÄL INTRESSE

Anmäl ditt intresse för etappen så kontaktar vi dig så fort vi har möjlighet.

Tack för ditt meddelande!

_edited.jpg

KONTAKT FÖRSÄLJNING

HANNA ALAVIK

Fastighetsbyrån Herrljunga & Vårgårda

hk_standard.jpg

Erbjudande från Sparbanken Herrljunga

Med Sparbanken får du möjlighet till fina erbjudanden såsom; 

  •   Tre månaders kostnadsfri hemförsäkring.

  •   Kostnadsfritt handpenningslån.

  •   Kostnadsfritt för nyckelkund första året.

  •   Kostnadsfri värdering hos fastighetsbyrån vid försäljning i samband med köp i Harabergs backar.

bottom of page