top of page
HABO_INNERGÅRD_Liljewall_Utkast_230529_Kväll_edited.jpg

MUNKVÄGEN

Nya lägenheter i Habo

Här planeras ett nytt kvarter i vackra Habo!
Nu arbetar vi med att utforma det nya kvarteret vid korsningen Munkvägen - Kråkerydsvägen,  Brf Bersån. Här planerar vi för ett 30-tal bostadsrätter i blandade storlekar. 

Lägenheterna byggs med noga utvald standard med möjlighet finns delvis att själv påverka inredningen. Vi planerar för möjlighet till balkong, uteplats och en inbjudande gemensam gård. Tvåvåningshusen har trappa till plan två och till lägenheterna i flervåningshusen finns hiss.

Intresseanmäl dig för att ta del av kommande information om projektet och att köpa en lägenhet med bostadsrätt i nyproduktion i Habo! 


Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Cederfors och HSB.

Status 2024 april:
Detaljplanen antogs av Habo kommun januari 2024, men ligger för närvarande i en överklagandeprocess. En överklagandeprocess är svår att bedöma i tid. Så fort vi får mer klarhet i när en detaljplan kan vara klar kommer vi informera intressenter om det, anmäl därför ditt intresse om du vill ha mer information när sådan finns att delge.

Foton och bilder: Cederfors. HSB och Habo kommun

32

Bostäder

2-4

Rum och kök

55-84

Kvadratmeter

2025

Planerad säljstart

Logga HSB.png

SAMARBETE SOM GER BOSTÄDER FÖR FLER.

HSB och Cederfors är tillsammans skapare av projektidén på Munkvägen. Arbetet med att ta fram en detaljplan för området är påbörjat av Habo kommun. Detaljerna i projektet är därför inte bestämt i dagsläget.  

Bostadsrättsföreningen kommer anslutas som medlemsförening till HSB. Det ger trygghet, stabilitet och stöd som är viktigt till nybildade bostadsrättsföreningar. Ekonomisk förvaltning likväl som teknisk skötsel sköts också av HSB - enkelt och tryggt.


Läs mer om HSB och alla fördelar på www.hsb.se/

OMRÅDET

KLIMATSMART

Bostäder med låg energiförbrukning

BEKVÄMT BOENDE

Upplev fördelarna med bostadsrätten

NYA BOSTÄDER

Nybyggnation intill befintliga bostadskvarter

FAST PRIS

Slipp budgivning

Bild2.png

 Mataffär  -  1100m  |  Habo station  - 1400m  |  Förskola  -  200m  |  Busshållplats - 50m

IMG_00001_edited.jpg
HABO_FRÅNPARKERING_Liljewall_Utkast_230529_Kväll_edited.jpg

HABO VÄXER

KOMMUNIKATIONER

Habo är en perfekt plats för dig som vill bo nära storstaden men också drömmer om livet på landet. Kommunikationerna är mycket goda till Jönköping och tågförbindelserna ger dig staden på lagom avstånd på ett klimatsmart sätt. Med tåg från Habo tar du dig till Jönköping 13 min och Skövde på ca 50 min. Med buss och hållplats strax utanför dörren kan du enkelt ta dig runt i Habo tätort, till resecentrum eller hela vägen till Jönköping eller Bankeryd.

SKOLOR

Närmast finns en förskola bara ett par hundra meter bort. Grundskolor finns ett par att välja mellan inom någon knapp kilometers avstånd. I Habo byggs just nu en helt ny grundskola F-9 och tillhörande ny idrottshall/aktivitetshall. 
Habos skolor ligger 5 i topp enligt Lärarförbundets årliga statistik på antalet utbildade lärare i sina skolor och mycket satsningar görs inom omsorgen då kommunen vuxit snabbt de sista åren.

SERVICE OCH HANDEL

I Habo finner du det mesta. Orten har på senaste åren fått ett tillskott av nya butiker och ökat sitt serviceutbud. Närmsta mataffär finner du inom en kilometer.

FRITID

I Habo har du goda möjligheter till  friluftsliv. Här finns flera naturreservat och tre mil Vätternkust för vinterbad och båtliv. En levande landsbygd med böljande fält och ängar som övergår i Hökensås sjörika och oändliga skogsområden där du kan fiska, vandra och cykla eller åka skidor.

Området ligger strax intill Slättens idrottsplats för fotboll, tennis och Padel och ca 700m mot centrum finns idrottshall. 

Domsand_båt.jpg

UPPLEV HABO

Läs mer på "Upplev Habo"s egna hemsida

2A, 3A ELLER 4A

Husen är våra populära lägenheter med 2or, 3or och 4or i markplan med egen trädgård eller på våning 2-4 egen entrébalkong och möjlighet till extra balkong. Alla lägenheterna har gott om förvaring med egen klädkammare och skjutdörrsgarderob. Oavsett bostadsstorlek finns en bra placerad hemarbetsplats förberedd för dig som ibland arbetar hemifrån eller behöver en bra plats för läxläsning. Egen tvättmaskin och torktumlare finns i varje bostad.

4rokplan hagen.png
3rokplan hagen.png
3rokHplan hagen.png
2rokplan hagen.png

ARKITEKTENS ORD

LINNEA LEIJON – LILJEWALL ARKITEKTER

LEIJON LINNEA.png

På Liljewall arkitekter vill vi jobba med arkitektur där vi fokuserar lika mycket på livet utanför som innanför väggarna. Så inför arbetet med projektet i Habo har utgångspunkten varit att skapa ett trivsamt och bekvämt boende med fokus på det vardagliga livet.


Härligt tillskott till Habo

Utformningen av husen har inspirerats av småskalig traditionell trähusarkitektur med ett modernt uttryck. Med kvarterets utformning har vi velat skapa ett sammanhållet område där man kan hitta en variation mellan bostäderna där den röda tråden lyser igenom i färgval och gestaltning.

Skissarbetet resulterade i 4Bo-husen och de nätta 3-4 våningshusen skapar ett bra komplement till områdets övriga bostadsbestånd. Dessa lägenheter är en bostadstyp som kombinerar kvalitéerna av en lägenhet och enskilt boende för att erbjuda rymliga och generösa lägenheter.

Med plats för vardagen

Samtliga bostäder har genomgående planlösningar där alla bostäderna har ljus från tre håll. Detta ökar rymden och de rumsliga kvalitéerna i bostäderna. Varje bostad förses mycket fönster som släpper in ljus och skapar kontakt med omgivningen genom uteplatserna och balkongerna.

I arbetet med planlösningarna har fokus legat på rymliga sociala ytor där familjen kan samlas – en plats där det vardagliga livet får växa. Genomtänka kök och harmoniserande inredning skapar förutsättningar för att sätta din personliga prägel på ditt boende.

VÄLJ STIL SOM PASSAR DIG

Tillsammans med våra arkitekter har vi tagit fram flera olika stilpaket i köket. Paketen innefattar ett färdigt komponerat val av luckor, handtag och bänkskiva, allt i en genomtänkt stillinje. Utöver kökspaket finns valet mellan vita eller rostfria vitvaror samt några utvalda detaljer i bostaden.

Alla val görs i en digital tillvalsbutik där du som köpare får gott om tid att inreda din nya bostad. Om du inte önskar göra några val så är det helt möjligt, bostaden är välutrustad även i standardutförandet. 

 Det skall vara lätt att välja rätt skulle man kunna sammanfatta det med. 

Vardagsrum Lägenhet med tillvalsköket Molly vitlaserad ek
Kök i radhusen - tillvalsköket Edit dimgrön
Edit-dimgrön
Edit-dimgrön-Moodboard
Molly-vitpigmenterad-ek
Dold låda för mer förvaring

HSB BOSPAR & FÖRTUR

Ett nytt hem - Där möjligheterna bor

Projektet och kommer erbjudas till HSB bosparare och medlemmar som har möjlighet till förtur vid säljstart.
Bli bosparare redan idag för att få möjlighet att bli en av dem som får chansen att köpa lägenhet i Habo med förtur när försäljningen påbörjas.

Läs mer om hur bosparandet fungerar på hsb.se/bospar där du även enkelt kan bli medlem och börja bospara.

Anmäl också intresse på denna sidan för att få mer information vart efter projektet utvecklas. 

Sign the Lease

ANMÄL DITT INTRESSE

Redan idag kan du anmäla intresse inför kommande säljstart. Du får då en inbjudan direkt i din mailkorg när säljstarten är bestämd eller när vi har mer information att delge.

Jag är HSB Bosparare eller HSB medlem
Jag är intresserad av; (fler val är möjliga)

Tack för ditt meddelande!

bottom of page