top of page
Image by Christoph Nolte

TJÄRNBACKEN

BODEN

Välkommen till Tjärnbacken i Boden!
Tillsammans med Lindbäcks Bygg och Bodens kommun utvecklar vi en modern och central stadsdel med klimatsmarta bostäder, vackert belägen precis vid Bodån. Totalt planeras ca 200 nya bostäder i området varav Cederfors och Lindbäcks Bygg står för cirka hälften var. För närvarande arbetar vi med detaljplaneringen av området. Anmäl ditt intresse redan idag för att hålla dig uppdaterad med de senaste informationen inför säljstarten och för att följa projektets framsteg.


Bilder på sidan är från Boden kommun, flyttatillboden.se, Cederfors visionsbilder samt bilder från detaljplanen

1.png

Visionsbild över hur området kan se ut. 

200

Bostäder (cirka)

2-5

Rum och kök

55-106

Kvadratmeter

2025

2025 - Planerad säljstart

logo_rgb.jpg
Cederfors Bostad logga 300x300_edited.jp

SAMARBETE SOM GER BOSTÄDER FÖR FLER.

Lindbäcks och Cederfors är tillsammans utvecklare av området Tjärbacken  Arbetet med att ta fram en detaljplan för området är påbörjat av Boden kommun. Alla detaljer i projektet är därför inte bestämt i dagsläget.  Området kommer innehålla blandade bostadstyper med bostäder både från Cederfors och från Lindbäcks bygg vilket sätter stort fokus på det sociala hållbarhetsarbetet som är viktigt för ett trivsamt kvarter och trivsel bland boende över tid.

 

Läs mer om Lindbäcks Bygg på www.lindbacks.se 

2.png

Tidig visionsbild framtagen inför detaljplaneprocessen

OMRÅDETS LÄGE

Tjärnbacken, beläget bara några minuter från Bodens centrum, är mer än bara ett nytt bostadsområde - det är en ny livsstil. Med sina 200 planerade nya bostäder välkomnar Tjärnbacken både gamla och nya Bodensare till en unik och bekväm livsmiljö. Tjärnbacken är planerat med fokus på variation, trivsel och hållbarhet. Området kommer att ha god belysning, promenadvägar och grönområden som skapar en inbjudande och trevlig miljö för alla.

  • Centrum: Promenera eller cykla till allt Bodens centrum har att erbjuda, med butiker, restauranger, caféer och kulturevenemang, allt inom kort avstånd.

  • Mataffär: Coop Konsum hittar du endast med 7 min promenad från området.

  • Natur: Njut av närheten till Bodåns vackra natur, perfekt för promenader, löpning, skidåkning eller picknick.

  • Skolor och förskolor: Flera skolor och förskolor finns i närområdet, vilket gör det till en perfekt plats för barnfamiljer.

  • Närhet till stora arbetsgivare: Området ligger nära Försvarsmakten i Boden och ligger knappt 10 min med bil från nya H2 Green Steels anläggning.

  • Kommunikationer: Busshållplats finns i närheten och goda förbindelser till övriga Boden gör det enkelt att ta sig runt. Bodens station når du på endast 8 min på cykel. Området ligger dessutom nära Bodens ringled vilket gör att pendling in och ut blir enkel och bekväm.

Använd den interaktiva kartan för att utforska området och alla de möjligheter som väntar på dig. 

Kvartersskiss

Området Tjärnbacken kommer kännetecknas av varitaion av arkitektur, bostadstyper och bostadsstorlekar. Området har naturligt delats upp i två delar (norr och söder) där båda innehåller olika bostadstyper. Allt från lägenhetshus, mindre fyrbostadshus till radhus/parhus. Området utformas med stor hänsyn till områdets kulturmiljö, siktlinjer och Bodåns  fina kvaliteter.  

Det nya stråket genom området knyter samman det blivande grönområdet ned mot Bodån och Sveafältets övriga bostadsområden. Mot Bodån planeras olika mötesplatser för att uppmuntra aktivitet och möjlighet att njuta av Bodåns vackra vattenspegel. 

Här bjuder området in till rörelse, möten mellan människor och lyxen av närheten till centrum. 

Området detaljplaneras för närvarande så utformningen kommer att utvecklas efter hand och är inte ännu fastslagen. Kartskissen kan därför förändras var på projektet fortskrider. 

Skärmavbild 2024-04-09 kl. 10.26.43.png

FYRBOHUS

Varje lägenhet är utformad med generösa förvaringslösningar. En rymlig klädkammare ger ordning och reda i din vardag, och du har även tillgång till en praktisk skjutdörrsgarderob och ett separat förråd som är knutet direkt till din bostad. Varje bostad är utrustad med en egen tvättmaskin och torktumlare. Bostäderna finns i 2 till 4 rum och kök med valbar planlösning. 

I dagens digitala tider är möjligheten att arbeta hemifrån alltmer aktuell. Vi har skapat en särskilt anpassad hemarbetsplats i varje lägenhet där du kan arbeta effektivt och ostört. 

Lägenheterna på markplan erbjuder en egen trädgård - en oas för den som älskar trädgårdsarbete, lek med barnen eller bara njuta av utomhuslivet. För dem som föredrar en trappa upp med en vacker vy finns alternativet med en rymlig entrébalkong på plan 2.

Dessa lägenheter erbjuder en bekväm och modern livsstil i en attraktiv omgivning. Med gott om förvaring, möjlighet till trädgård eller balkongutsikt och hemarbetsplats är de det perfekta valet för alla som söker ett hem i en trevlig och bekväm miljö. 

2.png

PAR- & RADHUS

Detta moderna tvåplans rad- och parhus erbjuder en bekväm och rymlig livsstil med 4-5 rum och kök, inklusive 3 standardsovrum. Här finns även möjligheten att skapa ett extra rum genom att sätta igen väggen till allrummet på övervåningen.

Köket och matplatsen är strategiskt placerade med utsikt mot framsidan, vilket skapar en trevlig kontakt med entrén och gatan utanför. Vardagsrummet är rymligt och passar utmärkt för både en bekväm soffhörna, en underhållningshörna med TV och en trevlig matgrupp för de som gillar att bjuda in vänner och familj

.

En fantastisk bonus är den härliga altanen som du når från vardagsrummet. Den erbjuder en perfekt plats att koppla av och njuta av utomhuslivet. Dessutom har du din egen privata trädgård på baksidan av huset, vilket ger möjligheter till trädgårdsarbete, lek och avkoppling.

På övervåningen hittar du det stora sovrummet med en praktisk skjutdörrsgarderob och en inåtgående fransk balkongdörr som släpper in massor av naturligt ljus. För de som önskar en ännu större balkong finns möjligheten att anpassa ditt hem efter dina behov och önskemål.

1.png
4rokplan hagen.png
3rokplan hagen.png
3rokHplan hagen.png
Lägenhet 2 rok
Rhplan hagen2.jpg

PLANLÖSNING EFTER BEHOV
HÅLLBART I LÄNGDEN

Vi tror på att bostäder ska anpassas efter dig, inte tvärtom. Därför erbjuder vi flexibilitet som låter dig forma din bostad precis så som du önskar.

 

Våra Rad- och Parhus på överplan har flera olika planlösningsalternativ att välja mellan. Oavsett om du är ute efter fler sovrum för familjen eller en större samvaroyta för att umgås, så har vi lösningen. Smart, eller hur?

I våra lägenheter finns även mått av flexibilitet. Om du letar efter en rymlig 2:a eller en generös 3:a, kan du enkelt anpassa din bostad. Välj en 4:a respektive 3:a och ta bort en vägg. Det ger dig samma yta men med ett rum mindre. Det är din bostad, ditt val, och din livsstil som står i centrum. - Bilderna nedan visar olika planlösnings alternativ vi erbjuder.

Namnlös design (7).png
Instruktion; Klicka på symbolen i det övre högra hörnet för att byta rum.
Plan 2 visar vardagsrummet omöblerat.

Bostaden som visas är från 3 rum och kök om 71 kvm uppförd i Herrljunga 2023.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar och att projektet i kan avvika från ovan utformning. Bostaden som visas är utrustad med tillval.

 

OMRÅDET

KLIMATSMART

Bostäder med låg energiförbrukning

PERFEKT PENDLING

Oavsett om du pendlar med bil eller tåg.

NATURNÄRA

Naturen in på knuten

CENTRUMNÄRA

Här får du nära till allt

Spelar gitarr

BODEN VÄXER

Boden växer snabbt. Stora investeringar satsas på grön näring och miljövänliga projekt, vilket lockar investeringar i miljardklassen. Tusentals nya jobb skapas, inte bara inom grönt stål utan även inom Försvarsmakten, techbolag, kommunal service och andra sektorer. Boden erbjuder oändliga möjligheter för friluftsälskare. Oavsett om du söker spännande äventyr eller lugn och ro i naturen, har Boden något för alla.

KOMMUNIKATIONER

Området är centralt beläget i Boden. Närheten till stadens centrum gör det enkelt att leva. Busshållsplats finns strax intill området där bussen tar dig runt i staden. Från stationen i centrum ca 8 min på cykel från Tjärnbacken tar du dig med tåg till Luleå (var 30:e minut) eller norrut om du så önskar. Med bil tar det ca 30 min till Luleå. 

SKOLOR

Boden storsatsar på skolor och nya förskolor. Utbudet växer kraftigt med den ökande befolkningen. I Bodens kommun finns elva F-6 skolor och två F-9 skolor. Strax in till området finns Björkdungens förskola och har totalt sex portaler. Förskolan är nyrenoverad – både inomhus och utomhus. Kommunens OB-barnomsorg finns också här på Björkdungens förskola.

SERVICE OCH HANDEL

Med sin närhet till stadens mitt har du det mesta inom handel och service inom räckhåll. Närmsta mataffär är Coop Konsum beläget mitt i Sveafältet intill. I centrum hittar vi Bryggmästarn, en restaurang och pub med eget bryggeri som slog upp portarna våren 2020 och har blivit ett vattenhål och extra vardagsrum för bodensare i alla åldrar. Nattlivet är vanligen som livligast på Western Farm, särskilt under sommarhalvåret men även deras julbord med show har blivit en uppskattad tradition. M/S Bränna har en omtyckt uteservering intill det vackra Bodträsket om somrarna, men även restaurang, lounge och nattklubb. Här planeras ett högt lyxhotell med spa som i framtiden kan bli ytterligare en besöksanledning för Boden.  

FRITID

I Boden får du mer tid till fritid, vilket betyder att du har mer tid till att göra det du vill utanför jobbet för att det är nära till allt som är viktigt. Låt oss inspirera dig med aktiviteter som du kan göra själv och med andra. 

I Boden finns ca 300 föreningar. Bodens civilsamhälle, med enorma ideella krafter är verkligen värt att visa upp. Teater, dans, musik och biovisningar för både unga och gamla arrangeras av olika föreningar. Havremagasinet Länskonsthall Boden är ett kulturellt nav, som rymmer samtidskonst från lokala, nationella och internationella konstnärer.

Naturen central i "närhetslivet" 

Boden erbjuder en skattkista av naturupplevelser. Runt omkring staden omfamnar skogen med sina höga tallar och hundraåriga träd allt som kommer i dess väg. Här kan du uppleva tystnadens kraft, avskildheten och skogens alla invånare, inklusive älgar, harar, rävar, tjädrar och ugglor.

 

Vintertid förvandlas landskapet till ett paradis för längdskidåkning, med välpreparerade spår i varje by och stadsdel. Slingrande stigar bjuder in till utforskning året om, med gyllene hjortronmyrar som gömda pärlor i det gröna landskapet.

Luleälven och Råneälven, som slingrar sig genom kommunen, är livgivare för både fiskeentusiaster och naturälskare. Här kan du fånga en lax eller utforska de brusande forsarna längs älvens stränder. Badmöjligheterna är också otaliga, från sjöar till natursköna bryggor, allt under de ljusa sommarnätterna. Vill du istället bada inomhus så finns även Nordpoolens badhus centralt beläget i staden.

Vinterlandskap
flyttatillboden.se

Närhetsliv - Bodens signum 

Är du Bodensare och vill veta mer om vad Boden har att erbjuda? Eller går du i tankarna på att flytta hit och söker mer information?

På sidan www.flyttatillboden.se finns information samlat om allt du kan tänka dig.  Läs mer på sidan och upplev Bodens #närhetsliv

Här får du som är intresserad av att flytta till Boden hjälp att komma över tröskeln för att kunna tacka ja och flytta hit. Det kan röra frågor om skola, barnomsorg och fritidsaktiviteter. Bodens inflyttningsvärd står till ditt förfogande. Du och din familj får hjälp vid praktiska frågor kring utbildningsanordnare och fritidssysselsättningar och får dessutom möjlighet att upptäcka Boden och vårt #närhetsliv.

HUR GÅR DET TILL ATT KÖPA?

Funderar du på att köpa Bostadsrätt? På sidan "att köpa" går vi igenom hela processen och det som är bra att veta om när man köper nyproduktion. ​

Vänner vid sjön

ANMÄL DITT INTRESSE

Redan idag kan du anmäla intresse inför kommande säljstart. Du får då en inbjudan direkt i din mailkorg när säljstarten är bestämd.

Bostadstyp

Tack för ditt intresse!

bottom of page