top of page
Sök
  • Skribentens bildLars Bonander

Bo-Staden™: Vår Vision för Prisvärda och Hållbara Bostäder

Bo-Staden™: Vår Vision för Prisvärda och Hållbara Bostäder

Vi på Cederfors, i samarbete med Liljewall Arkitekter, är stolta över att presentera vårt nyskapande koncept - Bo-Staden™. Vår vision är att erbjuda trivsamma bostäder med stor variation och hög boendekvalitet till en låg kostnad, och vi är redo att revolutionera bostadsutvecklingen.


Tänk Nytt!

I en tid där bostadsbristen ökar, har vi på Cederfors och Liljewall Arkitekter tänkt utanför boxen och utvecklat Bo-Staden™. Vi uppmanar fler kommuner och markägare att våga frångå det konventionella och lyssna på hur människor faktiskt vill bo. Det är dags att våga testa något nytt och förnya vår syn på bostadsutveckling.


Bo-Staden™ nu även som Hyresrätter

Vi inser att dagens fastighetsutvecklare står inför utmaningar med stigande räntor och förändrade avkastningskrav. Bo-Staden™ är svaret på detta problem. Med vårt koncept kan vi korta dyra ledtider och utvecklingsfasen, vilket innebär att vi kan gå till byggstart inom bara några månader. Bo-Staden™ ger oss möjlighet att säkra kalkylen tidigt och undvika riskpåslag på riskpåslag. Vi vet vad som ska levereras till rätt kvalitet och till rimliga kostnader.

Lägenhetshus Lägenheter bostäder
Nya Hyresrätter med Bo-Staden™


Konkurrenskraftiga Priser: Varför är Bo-Staden™ ett bättre val

Vårt senaste projekt i Herrljunga är ett tydligt exempel på vår förmåga att leverera prisvärda bostäder. Vi har jämfört våra bostäder med andra på marknaden och sett att vi erbjuder några av de bästa priserna per kvadratmeter. I en tid när byggpriser och räntor stiger, är vår produkt fortfarande prisvärd. Att applicera en procentuell ökning på ett lägre pris per kvadratmeter gör en enorm skillnad för ekonomin hos våra kunder.

Till exempel, om vi jämför en Bo-Staden™ bostad som kostar 30 000 kr/kvm med en annan bostad som kostar 50 000 kr/kvm, så blir skillnaden i kronor tydlig. Vid en ökning av 15% i kostnader, som är relativt hög, blir priset för den första bostaden 34 500 kr/kvm medan den andra blir 57 500 kr/kvm. Det är en betydande skillnad som visar att Bo-Staden™ fortsatt är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ även i en tid med högre räntor och byggkostnader.


stadsbyggnad visionsbild
Bo-Staden™ satt i kontext

En Kompletterande Lösning

Bo-Staden™ är inte en one-size-fits-all lösning. Vi inser att vårt koncept inte passar överallt eller i alla detaljplaner. Därför ser vi oss, förutom när vi utvecklar egna områden eller platser, även som ett komplement till fastighetsägare som utvecklar själva. Vi ger dem möjlighet att fokusera på mer komplexa projekt medan vi levererar snabb och effektiv utveckling med låg risk. Genom att kombinera Bo-Staden™ med andra platsanpassade bostäder kan vi erbjuda variation och flexibilitet som gynnar alla parter.

Hållbarhet och Design

Bo-Staden™ sätter hållbarhet i fokus genom att använda trä som byggmaterial. Vi vet att det vi bygger kommer att stå länge, och valet av material är avgörande för ett långsiktigt hållbart arbete. Våra bostäder är redan framtagna och projekterade för att korta ledtider, sänka projektrisk och minska kostnader, samtidigt som vi inte kompromissar med boendekvaliteten.


Boendekvalité dagsljus trivsel
Boendekvalité med ljus från tre väderstreck


Gemenskap och Flexibilitet

Vi strävar efter att skapa boendemiljöer med hög trivsel och variation. Bo-Staden™ innebär att vi blandar olika hustyper inom kvarteret och anpassar dem i form och storlek för att skapa en trevlig stadsbild. Våra bostäder har flexibla planlösningar som kan anpassas över tid, och vi erbjuder balkonger, uteplatser och hemmakontor för att möta dagens behov. Förvaring är generöst tillgänglig, med klädkammare i varje bostad och rymliga förråd nära entrén.


Bo-Staden™: Framtiden är Här

Bo-Staden™ är inte bara ett nytt bostadskoncept, det är en vision för hur vi kan skapa bostäder som är prisvärda, hållbara och flexibla. Vi är övertygade om att detta är framtiden för bostadsutveckling, och vi ser fram emot att fortsätta leverera bostäder som förändrar vårt sätt att se på boende. Med Bo-Staden™ är vi redo att tänka nytt och forma framtidens bostäder.


lägenheter och radhus i vacker miljö
Vy bild över projektet i Herrljunga


Kontakta oss för mer information eller om du vill veta mer om Bo-Staden™ och dess fördelar!


Kontakt;


LARS BONANDER VD Grundare, delägare lars.bonander@cederfors.se

ANDERS BJÖRNEK Affärsutveckling Delägare anders.bjornek@cederfors.se DENIS NÄHRING Affärsutveckling Mark och Bostad denis.nahring@cederfors.se


75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page